Denemarken – deel 2

?>
Denemarken – deel 2

En toen zaten we alweer bijna 2 weken in Denemarken. Ik had mijzelf nochtans voorgenomen om flink elke week weer een blog te schrijven, maar zoals alle andere dingen duurt het toch even om weer in het ritme te komen. De studenten ondergaan momenteel min of meer dezelfde Basis Cursus als wij hebben gedaan een jaar geleden. Wel leuk om deze keer de initialen RV en CV op het plan te zien staan. Een nieuwe tijd is aangebroken. Ik moet wel toegeven dat het best wat onwennig aanvoelt om weer het kleine visje in de grote vijver te zijn. Ik was zo goed in het student zijn, een stevige vis in mijn vijver. Met andere woorden, het was hoog tijd dat God mij overplaatste naar de volgende vijver om weer te groeien. Veel vragen, onzekerheden en twijfels, maar tegelijk ook veel mogelijkheden, zekerheid en ondersteuning. Het is geweldig om mee te draaien als vrijwilliger op deze geweldige plek.

We zijn dit jaar ingegaan met een groep van twaalf studenten,  zeven verschillende nationaliteiten. Een geweldige groep mensen, ik kijk er zo naar uit om samen met hen te groeien. Om hen aan de slag te zien gaan in het Koninkrijk van God, om te zien hoe ze hun dromen ontdekken en verder ontplooien. God heeft een geweldig plan met ieder van hen. Eén van de lesgevers vertelde hoe ze ervoer dat alle studenten door de hand van God zelf uitgekozen zijn. Na een keer een paar lessen bijgewoond te hebben moet ik dat echt beamen. Er is een plan, een groot plan, God gaat iets doen dit jaar.

Niet alleen een lading nieuwe studenten is de school binnengewandeld, maar ook een nieuwe aanpak. Verfrissing in de manier van werken, verandering in leiderschap, verscherpen van visie… We mogen er allemaal aan geloven. En het is goed, zeer goed. Geweldige nieuwe initiatieven en manier van kijken naar de dingen. Zo hebben we afgelopen dinsdag mogen genieten van onze eerste Open Avond, met Bruce Monk (New Zealand). Een inspirerende lesgever, duidelijk met de voeten op de grond. Hij sprak over hoe we mogen leven met de genade van God over ons leven. Wij als mens hebben limieten, maar door de genade van God tilt Hij ons daar overheen. Met Hem en in Hem kunnen wij alles en is alles mogelijk. Het enige wat God van ons vraagt is dat we dicht bij Hem blijven, ons laten vullen door Zijn Woord en liefde. De zaal was goed gevuld met mensen van overal. Dit was een beetje onverwacht om eerlijk te zijn. Niemand had durven denken dat op zo’n eerste avond zoveel volk zou afkomen. Bemoedigend voor de toekomst dus.

We kijken uit naar wat ons avontuur hier nog gaat inhouden. Ik stel voor dat je af en toe eens een kijkje komt nemen op onze website om te lezen wat er gebeurd is. Elke zondag avond verschijnt er een nieuwe blog!

1 Comment

  1. Lieve mensen,
    Heerlijk om weer een blog te lezen en update gehouden te worden.
    Genieten van een nieuwe groei in jullie leven, weliswaar met de nodige pijnscheuten vermoedelijk. Je wordt alleen maar sterker, krachtiger en gaat meer en meer op Jezus lijken!
    Trots op jullie.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.