Drobo FS – Waarom ik het gebruik

?>
Drobo FS – Waarom ik het gebruik

Op een vroege zondag morgen checkte ik mijn mails (zoals ik eigenlijk altijd doe voor het opstaan). Bij het checken zag ik een verontrustende mail in mijn inbox… De lang vergeten DroboFS (4x 2TB and 1x 3TB) die ik bij mijn ouders op zolder had staan had een mail gestuurd vanwege een critical disk error. Eigenlijk gebruik dit apparaat elke dag voor mijn backups (TimeMachine) fotoarchief en video bibliotheek. Samen met mijn Asrock ION 330 en Kodi is dit het perfecte opslagsysteem. Op zich weet ik genoeg over opslag, raid, linux en ZFS om een Do-it-Yourself installatie te bouwen, maar nu ben ik toch blij dit te hebben gedaan en gewoon een Drobo te hebben gekocht (ondertussen alweer 4 jaar geleden).

Waarom? Zoals je kon lezen was er een harde schijf kapot gegaan (een van de 5) en had ik een mail gekregen. Aangezien ik gegaan was om maar beschermd te blijven bij het kapot gaan van 1 harde schijf moest deze dringend vervangen worden. Dus hup, de webshop in, nieuwe harde schijf besteld (en gelijk een 4TB aangezien deze toch ongeveer dezelfde prijs heeft als de 2TB die ik 3 jaar geleden had gekocht) en deze laten leveren bij mijn ouders thuis. Nadat ik korte instructies had gegeven aan mijn niet-zo-technisch-aangelegde vader ging hij de volgende dag naar de zolder met de nieuwe harde schijf. Na een 5 tal minuutjes kreeg ik bevestiging van hem dat hij de kapotte harde schijf had vervangen en een foto van de oude had gemaild (ivm verzekering).

8 uur later kreeg ik een tweede mail van de Drobo om te melden dat de data was gekopieerd en dat alles terug in orde was. Mijn leven was nog nooit zo gemakkelijk als nu, waarvoor dank Drobo :D. Het beste van dit alles: Ikzelf ben in Denemarken en ongeveer 900 kilometer verwijderd van de fysieke DroboFS :D. (Ik gebruik een VPN om aan de Drobo te komen).

1 Comment

  1. Geniaal Rein!
    Wat een planning, wat een snelweg, wat een oplossingen, en o zo gemakkelijk. Wat zul je er van genoten hebben 🙂

    Heel veel zegen en vreugde ook in het voorbereiden van je trip naar Italië.
    Be blessed!

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.