De eerste maand is voorbij

?>
De eerste maand is voorbij

Ongelofelijk snel is de eerste maand voorbij gevlogen! Gelukkig maar, want dat wil zeggen dat het geweldig gaat ;-).

In tegenstelling tot wat ikzelf gedacht had zijn er een aantal keuzes gemaakt die anders waren dan de oorspronkelijke bedoeling. Zo ben ik me toch meer gaan richten op leiderschap en wat minder op aanbidding/muziek. De implicaties zijn voor mij dan ook dat ik minder muziek speel dan in eerste instantie gedacht, al is het toch al weer meer dan dat ik deed in de afgelopen jaren ;-). Ik heb me ingeschreven voor gitaarles en band development en gisteren ook besloten om mee te werken aan het “Fire in the Night” project. Fire in the Night of FITN zoals op ons schema staat is een avond op donderdag waar iedere week iedereen vrij is om te komen. Vanaf 20:00 tot 23:00 wordt er gezongen, gebeden en tal van andere dingen die relevant zijn voor iedereen. Overigens is deze avond ook open voor niet-studenten. Er zijn namelijk ook een heel aantal “lodgers”, mensen die gewoon een kamer huren in de school. Meestal zijn dit wel christenen, dus voor hun is deze avond heerlijk genieten van God’s aanwezigheid in het grote auditorium.

Maar dus, ik ben me momenteel enorm aan het focussen op management, leiderschap, teamvorming en tal van andere onderwerpen die aan bod komen in de verschillende vakken. Zo ben ik leider van een groepje dat een een sport event in elkaar moet steken en alles wat daarbij komt kijken. Van PR tot budget tot visie-vorming, alles moet aan bod komen. Een heel leuk en interessant project waar ik veel in leer ;-).

In het begin van het schooljaar moesten we een mentor kiezen die ons persoonlijk (1u per 2 weken ongeveer) opvolgt en met ons bespreekt hoe het gaat en of er dingen zijn die me zouden storen/ergeren. Ik wist niet echt wat ik hiervan moest verwachten maar bij het kiezen had ik me voorgenomen om iemand te kiezen die me snel zou kunnen inschatten en me de nodige schop onder de kont zou kunnen geven om verder te komen. Gelukkig had ik al snel door wie dat zou kunnen zijn en is mijn keuze op Moïse gevallen.
Nu ik net mijn eerste mentor-gesprek heb gehad weet ik zeker dat hij me stukken verder zal kunnen brengen en ben ik enorm blij met mijn keuze. De consequenties zijn wel dat ik een kleine thesis (2200 woorden) moet schrijven over een onderwerp van het boek Johannes, ik het boek “The 7 habits of highly effective people” moet lezen, samenvatten en persoonlijke commentaar op moet geven inclusief persoonlijke toepassingen in mijn eigen leven en mijn tijdschema volledig ingevuld is zodat de kostbare tijd die ik heb niet verloren gaat aan onnodige dingen. (Hij heeft elke uur van de dag geanalyseerd en daarna van alle vrije uren (in totaal 23 per week) me 13 vrije uren gegeven en de andere 10 uur opgevuld met studie en meer).

Dus die schop onder mijn kont heb ik (gelukkig niet letterlijk) wel zeker gehad en kijk ik uit naar de volgende gesprekken ;-).

5 Comments

 1. Lieve Caressa en Rein, blij dat er deze week weer nieuws staat op jullie site. Het is boeiend om te lezen wat jullie daar allemaal meemaken. Omdat je zo openhartig alles schrijft over je ervaringen kunnen we niet anders dan trots zijn op onze kleindochter en dankbaar voor alles dat jullie als zegen mogen ontvangen. We waren vanmiddag in Londerzeel en genoten van het mooie weer in de tuin. We maakten ook kennis met Brent. Een warme knuffel voor jullie beiden, Oma en Opa

 2. Lieve Caressa,

  Dat is duidelijk: jullie zijn niet op vakantie. Ik dacht dat je al (te) veel hooi op je vork had en ja hoor er kan nog een beetje erbij. Vergeet niet op tijd te ontspannen en vooral van je hemelse Vader te genieten. Hij geeft rust en wijsheid.
  Groetjes en tot de volgende.
  Marc

 3. Dit bericht is van Rein, zo had ik een weekje vrij van schrijven. Wat niet uit de weg haalt dat ik minder hooi op mijn vork neem ;-).

 4. Heerlijk Rein, om ook jou nu eens aan het woord gelezen te hebben gehad (of hoe je dat ook zeggen mag).
  Om en om schrijven, is heel verrijkend en op die manier krijgen we ook een indruk waar jullie niet alleen samen maar jij ook alleen mee bezig bent.
  Mooi om te lezen dat de aspecten die je noemt van leiderschap, management e.d. verder uitgewerkt worden in je leven. Ik zie er naar uit om je essay te lezen over Johannes. Zal best boeiend zijn en het moet dan ook nog eens in het Engels. Maar dat mag denk ik geen probleem zijn. En anders … je vrouw is nu gedreven in haar Engels 🙂
  Heel veel zegen en plezier deze week. Veel liefs van mij.

 5. Hey Rein & Caressa,

  Tof te lezen waar jullie mee bezig zijn. Lijkt me heel boeiend om management & leiderschap eens vanuit een duidelijk christelijk perspectief te bestuderen. Ik ben héél erg benieuwd naar alle nieuwe inzichten!

  Veel zegen daar beiden!
  Becky

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.