Aftellen naar Pasen

?>
Aftellen naar Pasen

Aftellen naar Pasen, nooit gedacht dat dat iets zou zijn wat ik nog zou doen op een dag. Nu ja, dagen. Maar dit jaar was het dan zo ver. Verschillende familie georienteerde boeken die door mijn handen gegaan zijn in de afgelopen maanden spraken er over. Uiteindelijk, met Pasen, en zo het vieren van de dood en opstanding van Jezus, vieren we het grootste evenement in ons Christelijk geloof. En als we aftellen naar zijn geboortedag, waarom dan niet hier naartoe? Dus, daar gingen we dan.

Zondag hebben we gelezen over hoe Jezus Jeruzalem kwam binnenrijden op een ezel. De leiders van de kerk – nee Sietse, tempel – waren daar niet blij mee. Maar Jezus komt niet om koning te worden van een stad of land, maar van ons hart. Die zit er goed in. En zo maakte we een ezel van onze voetafdruk (nu ja, de jongens) en schreven er hosanna boven. Dit kunstwerk hangt te pronken bij de eerste dag van de aftelweek.

Toen was het even wachten tot woensdag, wat ik gedoopt heb tot ‘voetenwas woensdag’, want het klinkt zo leuk. Tussen neus en lippen had ik gebeden dat het die weer uitzonderlijk mooi weer zou zijn in ons kouden Denemarken, zodat we de activiteit van de dag misschien wel buiten zouden kunnen doen? Maar tijdens het bidden dacht ik al: “warm genoeg om met blote voeten en water bezig te zijn buiten? Dat zal wel niet…” En toen was het 18 graden! Dus in plaats van vuile voeten te creëren om ze dan schoon te maken in ons badkamertje, hadden we de hele tuin. Dus het werd door de modder lopen, voeten wassen en… weer door de modder – voeten wassen – modder – wassen… Totdat het voetenwas water even vies was als de modder.

Gisteren op witte donderdag, maakte we broodstokjes en vierden we brood en wijn. Ik weet niet wat onze oudste hier uit gehaald heeft, want even na feiten riep hij vanuit de zandbak of hij ‘nog wat wijn’ mocht. Vandaag krijgen we bezoek en staan we stil bij het sterven van Jezus, om dan zaterdag zijn opstanding te vieren met een lekkere brunch (want welke kleuter heeft er tijd om een stille zaterdag te houden?)

Deze week is gevuld met leuke activiteiten voor de kids, maar het helpt mij vooral om stil te staan bij de feiten. Meer dan ooit heb ik uitgekeken naar de opstanding van Jezus, onze Redder en Bevrijder. De dood kon Hem niet weerhouden, Hij leeft – Hij is waarlijk opgestaan!

1 Comment

  1. Lieve Caressa, wauw wat heb je dat geweldig gedaan. Mooi om de kinderen er ook zo van bewust te maken.
    Wij zijn er ook al een dikke week mee bezig. Vanavond de Matteüs passion geluisterd, indringend.
    Nu naar Pasen… Jezus leeft!
    ? Roeline

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.