Weer een week voorbij.

?>
Weer een week voorbij.

Gods liefde is realiteit voor iedereen. Afgelopen zondag zat ik aan de ontbijttafel, wachtende tot Rein terug zou komen van het douchen. Het duurde best wel even. Ik keek naar buiten en vroeg God wat Hij die dag aan mij wou laten zien. Gelijk flitste er een beeld voor mijn ogen voorbij van een oudere vrouw met grijs haar en een intens paarse blouse. Ik vroeg wat ik tegen haar zou moeten zeggen als ik haar tegen kwam. God zei: niets, maar ik wil dat je weet dat ik van haar hou. Nu ja goed, we zouden wel zien. Tijdens de dienst zag ik daar voor mij een vrouw met wit haar en een paarse blouse. Nu moet je weten dat zij niet één van mijn favoriete mensen is. Ik ben het niet helemaal eens met haar manier van aanpak op de dingen. Toen herinnerde ik mij weer wat God zei: Ik hou van haar. Ik realiseerde mij opnieuw dat God van iedereen houdt, ook al hebben wij ze natuurlijk gezien niet zo graag. Als ik meer op Jezus wil lijken, zal ik toch moeite moeten doen om te bekijken door Zijn ogen. Niet altijd een gemakkelijk, maar gemakkelijk is dan ook niet het leven waar ik voor getekend heb.

Deze week was het weer zover: Boot Camp! Vorig jaar stond dit gelijk aan mega uitdagingen en benaderen van grenzen. Deze keer was helemaal anders, de studenten konden kiezen hoever ze zouden wandelen, het hoofddoel was: fellowship. Op zich wel een interessant doel om de drie dagen mee in te gaan. We hebben het ook echt zo mogen ervaren. We hebben mogen genieten van geweldige meetings met worship en goede boodschappen. Ons huisje lach ergens vlak bij de westkust. We moesten enkel een berg over klimmen en stonden op het brede strand. Wonder boven wonder heeft God ons ook nog eens gezegend met prachtig nazomers weer. Zelfs zo nazomers dat we elke dag het water in gegaan zijn. Wel we… Enkele van ons die zich niet konden inhouden om met kleren en al de zee in te duiken. Af en toe is het gewoon echt leuk om je weer gek te doen. ’s Nachts werden we verrast met een prachtige sterrenhemel. Een pak minder lichtvervuiling zorgt ervoor dat er veel meer sterren zichtbaar zijn. Echt véél meer sterren. We zijn zelfs getrakteerd op een aantal vallende sterren. Ik vind het gewoon zalig om te genieten van het ruisen van de zee, de koele wind en de warme zonnestralen, maar bovenal het geweldige gezelschap. Deze plek is gewoon geweldig. Gelukkig hoefden we na de dagen enkel afscheid te nemen van de natuur, de mensen mochten we weer mee naar huis nemen.

Ondertussen hebben we ook alweer de eerste Mr. B achter de kiezen. Het is uitgedraaid tot een zeer geslaagde eerste avond. Afgelopen jaar gebruikte we op het einde enkel de helft van de ruimte die beschikbaar was. Deze keer hadden we in geloof toch maar weer alles bezet. En maar goed ook, wat een volk! Zo bemoedigend om te zien hoeveel mensen er langs kwamen. Een interessante extra was dat twee oud studenten de volgende dag gingen trouwen. Dit feit zorgde ervoor dat een aantal vrienden van vorig jaar terug aanwezig waren op de school. Ik mis de mensen echt. Maar dat is wat er gebeurt op een plek zoals deze. Uiteindelijk is het ook gewoon fijn om te weten dat je vrienden over de hele wereld hebt. En er komen er alleen maar meer bij.

2 Comments

 1. Super dat God jullie gezegend heeft met mooi nazomer weer.
  Nu is het echt wel gedaan met de mooie dagen van die lange zomer.
  Maar goed, fijn om te horen dat het goed gaat daar, da

 2. Lieve meid, fijn om te lezen dat je stil staat bij het luisteren van Gods stem, want dat is niet altijd evident in deze rumoerige wereld.
  Het is goed om te weten dat God van iedereen houdt, hoe ze ook zijn of doen in onze ogen.
  Gods genade is eindeloos. Ook in het ontmoeten van oude vrienden en in het maken van weer nieuwe vrienden. Meisje je bent super en God zorgt ongelooflijk goed voor jullie.
  Liefs mama

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.