We vliegen er weer in.

?>
We vliegen er weer in.

De vakantie is voorbij en daarmee zijn we begonnen aan het laatste deel van het schooljaar. Gelijk er weer invliegen dus! Mama en Roeline zijn maandag ochtend vertrokken terug naar België en ik moest alweer werken voor school. Een SEEK voorbereiding inzenden en een boekverslag schrijven. Meer als dat heb ik dan ook echt niet gedaan op die paasmaandag. Omdat het zonnetje zo aangenaam aan het schijnen was, besloten Rein en ik te gaan wandelen. Met die zon had ik gelijk zin aan ijs. Helaas was alles gesloten op deze maandag. Pasen wordt echt uitgebreid gevierd hier. Van donderdag tot en met maandag zijn een groot aantal van de winkels gesloten. Sommigen openen wel nog op zaterdag gelukkig.

Sinds een paar weken komen we nu ook samen op woensdagavond met de Mission class. We hebben het gehad over geld-inzamelings-acties en wat we nu eigenlijk kunnen doen daar. Door een brainstormsessie kwam er uit dat muziek toch wel iets is waar we allemaal achter staan. Dat naast lesgeven en spreken in kerken. Kinderen ligt bij vele ook op het hart, hier zal dus ook de nodige aandacht aan gegeven worden. Komende woensdag gaan we hier verder op in. Ook Fire in the Night stond gelijk weer op het programma na de vakantie. Samen bij God zijn en een tijd van gebed hebben met elkaar is toch telkens maar weer genieten.

Vrijdag was het eindelijk zo ver, ik mocht nog een keertje lesgeven. Tijdens Mission heb ik de vijfvoudige bediening mogen voorleggen (Efeze 4:11-13). Jezus heeft aan de kerk apostelen (fundament), profeten (bovennatuurlijke), evangelisten (mensen vertellen over Jezus), herders (zorgen voor de mensen) en leraars (lesgevers over de Bijbel) gegeven. Mensen die speciaal aangewezen zijn om de kerk te ondersteunen en te laten groeien in geloof. Elk van de vijfvoudige bediening heeft een passie en vuren deze specifieke passie aan in de andere mensen in de gemeente. We hebben alle vijf dan ook hard nodig om een evenwicht te behouden onder de mensen. Verschillende vragen en opmerkingen kwamen naar boven tijdens het lesgeven. We hadden een fijne tijd zo met elkaar.

Door alle drukte heen hebben Rein en ik ook mogen genieten van een avondje naar de film. Zaterdag zijn we nog maar eens naar het winkelcentrum getrokken om daar te genieten van een avondje uit. Na een lange dag voorbereiden voor mijn les van dinsdag kon ik het goed gebruiken. Vandaag na de dienst heeft het LINK team van de school ons getrakteerd op een barbecue. Een hele week hebben we kunnen genieten van prachtig weer. Vanaf morgen wordt het weer een pak kouder, dus we moesten het er van nemen. Het enige probleem is dat de lentes in Denemarken er iets anders uit zien dan de lentes in België. Wat een wind! Af en toe hadden we een streepje zon, maar je kunt het al raden: het was koud. Maar het was goed, we hebben genoten van een stuk vlees en gezelligheid. Laat ons zeggen dat we uitkijken naar meer warm weer (geen regen EN geen wind!), met lekkere barbecue momenten en gezellig samen zijn!

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.