Eindelijk weer een update.

?>
Eindelijk weer een update.

Ondertussen is het wel alweer heel lang geleden dat ik weer wat geschreven heb. Het is hier niet buitengewoon druk, maar de dingen gaan wel goed zijn gangetje. Ik weet dat ik hiermee best wat in herhaling val, maar de groep mensen hier is echt fijn om tijd mee door te brengen. De weekenden zijn dan vaak bezet met koffie drinken bij elkaar op kamer, wandelingen maken of gewoon even de stad in te trekken. Normaal gezien was zondag middag het moment van blog schrijven, maar die is nu vaak gevuld met andere dingen. We zullen dus maar weer even moeten gaan onderzoeken hoe we dat in de toekomst weer in het programma gepast krijgen.

God is ondertussen grote onderhoudswerken in mij bezig. Op het einde van het afgelopen jaar had ik wel een beetje door hoe het leven zo in elkaar zat. Als ik nu naar mezelf kijk ben ik daar niet altijd zo zeker van. Niet slecht bedoeld, maar soms best verwarrend. Deze dagen hebben we Jonathan Conrathe bij ons. Een man die zijn leven er op gericht heeft om de mensen over de liefde van Jezus te vertellen, de kracht van vergeving en de vrijheid van al wat niet bij de mens thuis hoort. Dit alles gepaard met wonderen en tekenen – zieken die genezen en mensen die opnieuw de vreugde van God ontvangen. Krachtig. Deze man sprak afgelopen zondag ochtend in de kerk over hoe God wil dat we blijven vooruit gaan, dat we blijven groeien, dat we blijven uitstrekken naar nieuwe dingen. Dit is niet altijd gemakkelijk, soms is het zo fijn om in ons kleine comfort zone te blijven hangen. We weten wat we kunnen en we zijn er goed in. Waarom zou je moeite doen om daar vandaan te stappen? Een tegenvraag zou kunnen zijn: hoe ga je ooit je dromen en visies bereiken als je niet bereid bent om te veranderen? Deze doelen liggen namelijk vaak buiten ons bereik, onze huidige ik kan de grootte van de droom soms niet eens aan. Bruce Monk, voordat hij vertrok gaf hij een woord van God aan elke student en vrijwilliger/lesgever die in die les aanwezig was. Ik kreeg kort en krachtig te horen dat ik gezegend zou worden met een bovennatuurlijk energie van God. Daar sta je dan, als je gezegend wordt met iets wilt het zeggen dat je dat nodig hebt. Energie van God heb je alleen nodig als je eigen energie op is. En die van mij was niet op, dus mentaal bereidde ik mij al voor op interessante tijden. Ik kan je zeggen, ik merk echt dat ik deze energie nodig heb. Ik wil groeien om de beste versie van mezelf te worden. Ik wil de persoon zijn die Jezus bedoeld heeft dat ik zou worden. En dit heeft energie nodig. Bepaalde gewoontes moet ik laten vallen en andere gewoontes opnemen. En dit is niet erg, het is goed om sommige dingen uit mijn leven te laten vallen. Het is goed om sommige mensen los te laten. Het is goed om bepaalde dingen uit het verleden te laten gaan. Het is niet altijd gemakkelijk, maar het is goed.

1 Comment

  1. Dank je wel voor deze blog ik keek er echt naar uit.
    Dank je voor het delen van je belevenissen, God is een groot God en komt bij jou op bezoek om te delen van Zijn hart.
    Liefs mama

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.