We will not be shaken.

?>
We will not be shaken.

En er is weer een week voorbij. We zijn er weer helemaal ingevlogen. Afgelopen maandag heb ik samen met een student de SEEK mogen doen, Rein dinsdag met een andere student. Kim, mijn vorige mentor, had voor de vakantie gevraagd of we wat meer wouden meedraaien binnen de SEEK. Voor degene die niet weten wat het is, of even weer vergeten zijn, SEEK is het startmoment in de ochtend met alle studenten. Op maandag wordt er een thema voorgesteld en duiken we de Bijbel in. Dinsdag is er tijd voor discussie rond datzelfde thema. Woensdag hebben we tijd voor gebed, op vrijdag is er dan een toepassing van het thema. Deze week ging het over autoriteit. Jezus heeft ons sleutels gegeven waarmee wij aan de slag mogen, wij mogen uitgaan in de wereld en de mensen vertellen over hem. We mogen voor zieken bidden en ze zullen genezen, voor vrijheid bidden en ze zullen vrij zijn, gif drinken en niet sterven… Jezus heeft de Heilige Geest gestuurd zodat we dit allemaal niet alleen hoeven te doen, maar mogen weten dat hij altijd naast ons staat. Deze autoriteit houdt natuurlijk ook een hele verantwoordelijkheid in. Wie heeft er dan ook regelmatig sleutels bij zich die hij niet gebruikt? Zo is het ook bij deze sleutels, we hebben ze gekregen en moeten er dan ook mee aan de slag.

Ikzelf vind het best bijzonder dat we in het coördinatie team van dit onderdeel van de dag gerold zijn. Aan het begin van het jaar had ik gebeden dat we wat meer uitdagingen zouden krijgen. Ikzelf had geen flauw idee hoe dat ooit zou moeten gebeuren en had het dan ook maar los gelaten. De laatste tijd begon ik mij af te vragen hoe ik ooit de dromen die ik heb zou moeten bereiken. Welke stappen moet ik daarvoor ondernemen? Wat moet ik doen? Maar daar draait het uiteindelijk niet om. Als we de dingen in Gods hand leggen mogen we zeker zijn dat het op één of andere manier wel zal gebeuren. Door nu deze verantwoordelijkheid mee te dragen weet ik ook dat God ook in de toekomst deuren gaat openen voor ons. En het is best speciaal, want er zijn niet veel andere studenten van het eerste jaar die mee draaien in dit soort zaken. Ik vind het vooral heerlijk dat ik terug kan lesgeven. Wat mis ik dat zeg! Door mee te draaien in de SEEK kan ik twee keer in de maand mijn lesgever skills boven halen, daarbovenop mag ik een student meenemen in dat proces en die persoon dan ook zien groeien. Genieten!

Een nieuwe start betekend ook nieuwe studenten. In december hebben we van 5 mensen afscheid moeten nemen, daar zijn er 6 voor in de plaats gekomen. Wat wij vooral heel leuk vinden is dat er een jong koppel bij gekomen is. Een Zwitser en een Française, geweldige mensen. Ze zijn 4 maanden getrouwd (en jawel nu op een Bijbelschool voor 3 maand) en hebben net 1,5 maand in Turkije in een vluchtelingenkamp gewerkt. Dat zegt natuurlijk wel wat. Wat het helemaal fantastisch maakt, is dat zij hun huwelijksreis op de fiets hebben doorgebracht, jawel, ze zijn nog meer hard core dan ons! We genieten er vooral van om mensen vanuit het zelfde punt in het leven te ontmoeten. Hoe dat je het ook draait of keert, zoveel getrouwde mensen van begin de 20 kwam ik in mijn dagelijkse leven toch niet tegen.

Deze komende maanden belooft met andere woorden weer heel wat in petto te hebben. We merken wel dat we er enorm voor moeten waken dat we elkaar niet uit het oog verliezen. Wie wil en kan mag hier dus zeker voor bidden, dat we daar de nodige aandacht aan blijven geven. Op het einde van het jaar verspreid iedereen zich weer over de wereldbol, maar wij blijven (gelukkig) bij elkaar. Wij blijven een team dat de wereld mag trotseren. Met onze ogen op God gefocust gaan we de avonturen tegemoet. We mogen samen met Hem wandelen, wat een voorrecht!

6 Comments

 1. Super om deze blog te lezen, echt bemoedigend. Dank je wel. En ja samen met God zal het gaan ook als het niet zo gaat als je denkt dat het moet gaan. Hij is bij jullie en zorgt voor jullie.
  Liefs mama

 2. Ik lees met plezier mee op jullie blog. Bijzonder al die ontmoetingen ze maken het leven zo rijk. Onder zijn vleugels kan je als team heel wat aan. Al weet je niet wat de weg je brengt bij Hem ben je veilig. Succes ginder ! An (plus mama van de Roose kinderen)

 3. Wauw Caressa en Rein, dat zijn nog eens vooruitgang boeken… go go en genieten…

 4. Lieve Rein en Caressa,
  Zoals steeds zalig om jullie blog te lezen.
  Heel goed dat je weer les kan en mag geven meis, het zit er nu eenmaal in en je doet dat goed. Wat zijn de medestudenten bevoorrecht om dit van jou te mogen ontvangen. Ik ben ervan overtuigd, dat je ook veel van je ‘bagage’ die je reed ontvangen hebt, zult uitdelen.
  Heerlijk gewoon.
  Bijzonder voor jullie om te lezen dat het nieuwe koppel overeenkomsten heeft met jullie. De Heer weet precies wie Hij bij elkaar wil hebben, gedurende bepaalde seizoenen in je leven. Geniet er maar van.
  Ik had vandaag een dag van bevrijding (praktijk) op C7. God heeft fantastische dingen gedaan … woop woop woop …
  Heel veel zegen, wijsheid en openbaring in de komende tijd!
  Dikke knuffel van mij.

  PS. Wanneer skypen we nog eens?

 5. Geweldig zulke bemoedigende berichten te horen van jullie liefs pake & beppe

 6. Hartelijke groeten van ons en we vinden het nog steeds tof dat jullie dit jaar ondernemen. We vertrouwen verder ook op de leiding van onze Vader in jullie leven. Groei maar verder in het kennen van Jezus, in het kennen van elkaar, in het kennen van jullie gaven. Deze wereld heeft nog steeds mensen nodig, die in deze generatie de Here kennen in alle diepte. Verder hopen we ook dat jullie ook een geweldige tijd mogen beleven. En laat maar eens weten via watts app of zo, wanneer het goed uit komt dat we langs komen. Liefs Mama en Papa van’t Veer.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.