Wat geven wij terug?

?>
Wat geven wij terug?

Per  trimester houden we met de school een ‘all night Fire in the Night’. Het begint met worship en een gebeds-uur zoals een gewone Fire in the Night, maar gaat daarna de hele nacht door. Deze keer koppelden we hier ook een dag van bidden en vasten aan vast. De 24 uur (of langer) van vasten zouden beëindigd worden met een brunch op vrijdag ochtend. Ik wou deze keer de hele nacht wakker blijven, ongeveer dan toch. Om de 1,5 uur werd de spelende muziekband afgewisseld met de volgende. Van 4:30 tot 6:00 heb ik mogen piano spelen en zingen. Ik heb er enorm van genoten.

Voor het afsluiten van de vasten hadden we eerst nog een house service. Een soort kerkdienst met de studenten. Een tijd van aanbidding en muziek, een getuigenis en een preek. Deze keer was ik gevraagd om te spreken. Als je de kans krijgt moet je die met beide handen aannemen, zelfs als het na een hele nacht  op zijn is. Ik blijf het fantastisch vinden om te doen. Het feit dat de mensen er ook blij mee zijn helpt natuurlijk. Ik heb gedeeld over koning Abia (de derde koning na David) uit 2 Kronieken 13. Een koning die weet welke belofte hem gegeven is en bereid is daarvoor te vechten. Mijn vraag was dan ook: weet jij welke belofte jou gegeven is? God zal voor je vechten, maar ben jij ook bereid om deel te nemen in de strijd? Zelfs als de overwinning onmogelijk blijkt?

Vrijdag middag vertrokken met de missie klas naar een kerk in Århus (lees: oor-hus). Daar kregen we les over hoe we een gesprek kunnen aangaan over Jezus met mensen die verschillende standpunten hebben. Best interessant. Na het avond eten namen we deel aan de jongeren avond van de kerk. Achteraf hebben we een handje toegestoken bij de lokale ‘gadekirke’ (=straatkerk). Vanuit de kerk zijn er een aantal mensen die met gratis koffie en warme chocolademelk in de uitgaansbuurt van de stad gaan staan, ze bieden dit de mensen aan en gaan dan een gesprek met hun aan. Op die manier willen ze de kans nemen om de mensen te vertellen dat God van hun houdt, waar ze ook vandaan komen, wat ze ooit ook gedaan hebben in hun leven. Zo hebben we dan ook een aantal interessante gesprekken gehad in de kou. Mensen hebben tijd ’s avonds, en met de nodige alcohol is het voor sommige mensen toch iets gemakkelijker om te praten over deze levenskwesties.

Omdat mensen niet uitgaan tussen zeven en tien, waren we dus pas rond een uur of drie ’s nachts thuis. Maar het weekend was nog niet om. ’s Middags zijn we nog heerlijk gaan schaatsen. In de avond werd er een heel dansfeest door de kerk georganiseerd. Ik was blij dat ik ’s avonds in mijn bed lag. Het was vermoeiend maar ik kijk met een blij hard terug op deze drukke dagen.

Het is mij een paar keer door mijn gedachte geschoten dat ik mij afvroeg waarom ik het mij zo moeilijk maak door dit alles te doen. Eten aan de kant schuiven, slaap aan de kant schuiven, in de koude staan… Maar ik weet waarom ik het doe, ik doe het omdat ik van God houdt, van mijn Papa in de Hemel. Hij heeft alles over voor mij, op deze manier kan ik een beetje terug geven aan Hem. Op deze manier kan ik Hem laten zien dat Hij voor mij meer waard is dan eten, slaap en warmte. Het kan dan misschien gek klinken bij sommige mensen, maar het is zo. God gaf alles op zodat Hij terug bij ons kan zijn, ik wil dat mijn leven in dankbaarheid staat voor wat Hij voor mij gedaan heeft. Uiteindelijk wil ik dat alles in mijn leven gewoon om Hem draait. Ik ben Hem dankbaar en wil dat laten zien en merken ook.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.