Terug thuis.

?>
Terug thuis.

Ondertussen zitten we alweer een weekje in Denemarken. De laatste blogpost is al ver onder het stof geraakt, dringend tijd voor een nieuwe dus! We hebben enorm genoten van de twee weken in ons Belgenland. Hoewel velen van jullie misschien denken dat we twee weken naar huis gingen, was het voor ons meer twee weken op vakantie. Nu ja vakantie… De 4000 km die we gereden hebben deden het soms niet echt als vakantie aanvoelen. Een aantal nachten hebben we bij Rein zijn ouders doorgebracht, een ander aantal bij mijn ouders. In de tweede week hebben we kunnen genieten van Roeline’s appartement. Best grappig om zo schuin boven je oude plekje te verblijven.

Zoals de meeste onder jullie, hebben we heerlijk kunnen genieten van kerstdagen, jawel, meerdere families is meerdere dagen! En Nieuwjaar. Daar buiten zijn we naar zo goed als alle uithoeken van België gereden. Familie (zelfs net over de grens!) en een schoolvriendin in het westen, meer naar boven toe een andere geweldige vriendin, in het westen vlak voor de Limburgse grens bij Rein zijn ouders en een nicht met een prachtige baby. En omdat de sneeuw niet van lange duur was moesten we het zuiden opzoeken om sneeuw te vinden, samen met het gezin van mijn petekind. Heerlijk was dat om te sleeën en sneeuwballen te gooien. Dan hebben we uiteindelijk nog een logé gehad, nog een geweldige vriendin van mij. Koffietje drinken met de mama, koffietje drinken met mij zusje… Volle drukke dagen, met veel liefde en plezier. We hebben er echt enorm van genoten om de mensen terug te zien.

Ook zijn we weer in onze eigen kerk geweest. Het voelde heel apart aan om daar aanwezig te zijn. 5 maanden weg zijn, maakte dat wij echte bezoekers waren. We werden warm onthaalt en waren blij om de mensen terug te zien. We konden kort iets delen over onze avonturen en over wat ons nog te wachten staat. En dat is dan waar we nu inzitten. De school is opnieuw begonnen. De eerste week konden we ons nog niet helemaal settelen. Er was een cursus gaande met nogal veel gasten. Eén van de studenten hier moest haar kamer afstaan. In plaats van dat ze bij iemand anders op de kamer kwam te liggen hebben wij haar onze living aangeboden, wel met gevolg dat wij ook een stukje van onze kamer kwijt waren. Ondertussen is dat allemaal weer oké, kunnen we genieten van ons ‘verlengstukje’ en zijn we weer helemaal thuis.

Deze eerste week zijn we gelijk in de lessen gevlogen. Het was een week van proberen, vanaf komende week moeten we ons uurrooster vast leggen. Ik heb er voor gekozen om wat minder uren op te nemen, om zo meer studie tijd voor mijzelf vrij te maken. Rein daarentegen heeft meer uren opgenomen. Hij leert dan ook beter door het horen van de lessen. Qua lessen is er niet zo heel veel veranderd. Alleen de worship-lijn wordt stevig aangepakt. Aangezien dat de vorige verantwoordelijke vertrokken is naar een nieuw avontuur, is er iemand nieuw aangesteld. Dit maakt dat de lessen ook anders ingevuld worden. Zo neem ik nu deel aan Ensemble 2 – voor geavanceerde muziekanten – met piano, en aan Ensemble 1 – voor basis muziekanten – met gitaar. Als je iets wilt leren moet je er ook voor gaan! De lessen zijn dus veel meer verdeeld in twee groepen, met mensen die al een pak meer kennen dan de basis en voor mensen die echt alleen nog maar de basis kennen. Dit maakt het les krijgen een heel wat interessanter.

We kijken er enorm naar uit naar wat God allemaal gaat doen in het komende half jaar. We staan open voor van alles en nog wat. We hopen uitgedaagd te worden, gevormd te worden, maar boven al een diepgaandere relatie te krijgen met onze Hemelse Papa. We willen groeien en klaar gemaakt worden om ingezet te worden in Zijn Koninkrijk. Uiteindelijk is dat hetgeen waar we voor willen gaan, dat de mensen Zijn liefde leren kennen door ons heen.

Je hoort dus nog van ons! 🙂

1 Comment

 1. Lieve Rein en Caressa,
  Fijn om weer een update te lezen van jullie avonturen in Belgie en nu weer in Denemarken. Eén ding heb ik gemist, het persoonlijke contact. Maar ja … via skype dan maar weer zeker?
  Als je iets meer weet over het Paasweekend hoor ik dat graag, dan kan ik hier ook het één en ander regelen.
  Heel veel zegen en wijsheid, diepgang en doorbraak in jullie levens bid ik jullie toe. Go for it, geef alles wat je hebt, en Hij zal jullie beiden overvloedig zegenen. Niet alleen materieel, maar boven alles in jullie geestelijk leven! Deel uit van wat je hebt, dan kan Hij opnieuw gaan toevoegen.
  Trots op jullie.
  Dikke knuffel van mij.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.