Ontspannen in de vakantie.

?>
Ontspannen in de vakantie.

Een dagje te laat, maar nog steeds aanwezig. Een week waar we overal en nergens gezeten hebben. We hebben mogen genieten van een aantal dagen België. Verrassen van een vriendin met onverwacht bezoek, gezellig op bezoek bij Rein zijn ouders en een dagje met mijn lieve zusje. Initieel kwamen we naar België voor het in orde brengen van papieren. Mijn portemonnee was verdwenen hier, inclusief al mijn papieren natuurlijk. Deze moesten we bij de politie aangeven en nieuwe documenten aanvragen op het gemeentehuis. Daarbij moest mijn paspoort ook verlengd worden, want eind mei vertrek ik naar de Filippijnen! Toch maar weer een hele hap uit het budget, paspoorten en papieren zijn niet bepaald goedkoop. Nu 3 weken wachten tot alles toegekomen is. Aangezien we afgelopen woensdag Londerzeel alweer zouden verlaten vroegen ze zich af hoe we terug in Denemarken zouden geraken, zo zonder papieren. Wel mevrouw, op dezelfde manier als we hier geraakt zijn: zonder papieren. Gelukkig komen mijn ouders over 6 weken deze kant op, dan kan ik weer legaal door het land banjeren. Met een hoop chocolade en nog wat andere producten keerden we terug naar ons stulpje in Denemarken.

In de tweede helft van de vakantie kwamen mijn lieve mama en tante op bezoek. Echt super gezellig. Altijd praktisch als je een auto bij de hand hebt, zo hebben we eindelijk eens wat toeristische plekjes van Denemarken kunnen bekijken. Zo hebben we de Himmelbjerget “beklommen”. De volle 147m is één van de hogere punten van het land. Achteraf heerlijk genoten van een ijsje. Met de zon die nu steeds feller begint te schijnen, wordt het hoog tijd dat het ijs ook weer ingeslagen wordt. We hebben ook de ark van Noach langs de binnenkant kunnen bewonderen. Op schaal was hij ongeveer de helft van de echte ark. Ik vond het vooral geweldig om te zien hoe de verhalen uit de Bijbel weergegeven werden. Op een tocht door de boot heen kreeg je toch een goed overzicht van hoe God alles bedoeld heeft. Beginnend bij Adam en Eva en de scheiding die de zonde bracht; helemaal naar beneden in de boot waar aangegeven wordt dat Jezus gestorven is voor ons en weer opgestaan. Hierdoor is de weg weer vrij gemaakt en kunnen we weer bij God de Vader komen. Dit past natuurlijk perfect in het plaatje van Pasen wat een paar dagen later volgen zou. De steen is weggerold voor het graf vandaan, Jezus is opgestaan. En wat een kracht dat daar in zit. Hierdoor hoeven we niet meer te leven onder de wet die in het vroege begin vast gesteld is. Onze fouten worden ons vergeven én vergeten, volledig weggedaan. God zal ons niet meer herinneren aan wat we niet goed gedaan hebben, maar ons laten zien waar we juist naartoe mogen gaan. Een leven met een hoopvolle toekomst (Jeremia 29:11).

Nu zitten we weer, gezellig met z’n tweetjes op ons kamertje. Altijd jammer als de mensen weer naar huis gaan, maar we zijn weer klaar voor een stukje avontuur. De laatste drie maanden gaan officieel van start. Zeven weken les, drie weken missiereis en weer twee weken les, daarna is het alweer zomervakantie. Alles rustig op zijn tijd natuurlijk, met lesgeven, SEEK voorbrengen en allerlei andere uitdagingen. We hebben er weer zin in en gaan er vol goede moed weer tegen aan! Je leest het allemaal wel weer…

2 Comments

  1. Veel sterkte maar weer allebei, God is jullie Leidsman en Gids in alles wat jullie ondernemen. We blijven in gedachte en natuurlijk met onze gebeden jullie volgen.
    Liefs mama

  2. Pasen is ondertussen voorbij. Zo ook jullie reis naar België. Tijd gaat snel en dan mogen we uitkijken naar onze (mama en ik) reis naar jullie toe (dat is het voordeel als het snel gaat). Het derde trimester is gestart … de laatste(?) met weer de nodige uitdagingen.
    3 naar de Filipijnen en … 3 weken ver van elkaar. Niet altijd samen in een zelfgemaakte tent. Wel iedere dag op stap met God, die jullie overspoelt met liefde, bescherming, uitdagingen, bewogenheid en veel meer. Geniet van de mensen om je heen en lekker ijs 😉

    Groetjes en hug,
    papa B.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.