Missiereis in zicht!

?>
Missiereis in zicht!

Als het leven moeilijk is en het lijkt net alsof er geen enkele weg meer is, heeft God altijd een manier om ons er doorheen te loodsen. Als wij het gevoel hebben dat we niet meer vooruit kunnen en problemen ons langs achter alleen maar meer en meer lijken in te sluiten, dan kan Hij de weg nog steeds vrij maken. Voor de Israëlieten maakte Hij de weg vrij: Hij opende de zee zodat ze erdoor konden wandelen. Toen de Egyptenaren met hun hele leger hen achterna kwamen, zorgde God ervoor dat ze weggevaagd werden. Op die dag werden het volk gered en konden ze vrij zijn. God opent de zee voor ons en wilt al onze angsten voor ons verdrinken, zodat we vervuld mogen zijn met Zijn liefde en blijdschap. In Exodus 14 maakte God de weg open voor de Israëlieten naar vrijheid, vandaag de dag heeft God door het geven van Zijn Zoon de weg vrijgemaakt naar Zichzelf (Johannes 3:16). Wij mogen vrij zijn van angst, eenzaamheid en onzekerheid, want in Jezus hebben wij liefde, vreugde, vrijheid, zekerheid en nog zoveel meer gekregen. Wij mogen opnieuw relatie hebben met de Vader in de Hemel, Hij zorgt voor ons en houdt van ons. Wij mogen Zijn kinderen zijn. Is dat niet fantastisch? Dat wij God als Vader mogen hebben, degene waarvoor niets, maar dan ook niets onmogelijk is. Za-lig!

De missietrip komt steeds dichterbij. Op zaterdag 23 mei vertrek ik naar de Filipijnen; Rein vertrekt min of meer een week later naar Italië. De voorbereidingen zijn dan ook vol op aan de gang. We maakten een sponsorfilmpje, houden Mr. B avonden, maken kaarten en schilderijtjes en gaan uit spreken. Jawel, deze morgen heb ik de kans gehad om in Middelfart Gods woord te delen en voor de mensen te bidden. Een geweldige gelegenheid. We hebben mogen delen over onze trip naar de Filipijnen, daarna heeft de kerk geld opgehaald voor ons. We zijn dankbaar voor alles wat binnenkomt, hoe meer we hebben, hoe meer mensen we kunnen dienen. Het geld is niet voor ons, maar voor de mensen ter plaatse, zij zijn degene die de ondersteuning nodig hebben (huizen, voedsel, verzorgingsmateriaal…). Als je op het hart hebt om ook iets mee te geven voor de mensen ter plaatse kun je ons/mij altijd contacteren. Dit geldt ook voor het ondersteunen van Rein. Hij zal naar de omstreken van Rome trekken, om samen met een kerk aan de slag te gaan. Verschillende projecten staan er op hen te wachten met als hoofddoel om mensen te helpen.

Geweldige vooruitzichten met andere woorden. Aan de andere kant houdt dit ook drukke tijden in beslag: lessen, preken en muziek voorbereiden, drama’s, dansjes… Er kruipt veel tijd in, maar het is meer dan de moeite waard. We willen de mensen laten zien dat Jezus liefde is, dat Hij hen gezien heeft en hen wilt helpen in de armoede en alles wat daarbij komt kijken. Een sprankeltje hoop geven zodat ze beseffen dat ze niet alleen zijn, dat er iemand is die altijd voor hen wilt zorgen ook als wij weer weg gaan. Gelukkig zijn er mensen daar ter plaatse die ook full time, of toch voor langere tijd, voor hun zorgen, maar mensen zijn gelimiteerd. Jezus niet. Hij vindt altijd een weg om de mensen te raken, hoe wijd de zee ook ligt. Als erom heen geen optie is gaat Hij er wel door. Zijn hart gaat uit naar jou en mij, en dat is wat wij willen laten zien en uitdelen. Laten zien dat Hij wél om mensen geeft.

2 Comments

 1. Lieve Rein en Caressa,
  Bezige bijtjes zoals jullie zijn, steeds maar klaar staan, uitdelen, zegenen, en dat alles met vreugde. Ik bid dat de Heer het 100 voudig teruggeeft in kracht en energie en ladingen van liefde en bewogenheid voor de mensen waar jullie mogen dienen.
  Heerlijk om te zien hoe jullie actief zijn.
  Vergeet niet om ook er voor ELKAAR te zijn en die tijd te nemen!
  Kostbaar koppel, Hij draagt en vult jullie met Zijn goedheid, trouw en genade!
  Dikke kus.
  Roeline

 2. Dag Rein en Caressa,

  We volgen jullie nieuwsbrieven op de voet.
  Wat een mooi afwisselend leven kennen jullie..
  Top de kansen die jullie krijgen…
  Hier in Londerzeel gaat staat er ook altijd van alles te gebeuren..
  In ROUTE 2.2 missen Henk en ik jullie wel heel erg, als trekkers…
  Heel veel zegen,

  Henk en Carin

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.