Jeg kommer og spiser dig.

?>
Jeg kommer og spiser dig.

We hebben onze eerste Deense zin geleerd! En ik heb weer een gaatje gevonden om achter mijn computer te kruipen. Het schema wordt steeds drukker. Niet alleen dat, we krijgen ook steeds leuker contact met de medestudenten, waardoor we ook meer tijd met hen doorbrengen. We genieten echt enorm van de groep en de culturen. In Denemarken houden ze regelmatig ‘hygge’ (lees: hugge, met de Franse g (zoals in garçon)) – gezellig samen zijn, met kaarsjes, koffie (of thee) en lekkers. Een ideale manier om de mensen beter te leren kennen en goede gesprekken te houden. Heel wat nationaliteiten leven hier samen, de school wou ons de kans geven om een stukje te laten zien van ons eigen ‘thuis’. We werden in groepjes verdeeld en moesten een cultuur avond in elkaar steken. In deze groepen moesten we een maaltijd voorbereiden, entertainment voorzien en een tafel decoreren. Afgelopen woensdag mochten we alles tot uiting brengen. Ikzelf zat in een groep samen met een Italiaan, Ghanees, iemand uit Azerbaijan, Letland, Schotland en België (ikzelf natuurlijk, hihi). Rein vormde een groep met een aantal Franssprekende: een meisje uit België en twee mensen uit Zwitserland. Het was ontzettend gezellig om allerlei gerechten samen te koken en entertainment in elkaar te steken. Het was een geslaagde dag.

Omdat we nog steeds aan het begin van de opleiding zijn, waren de lessen deze week nog steeds zeer basic. Wel praktischer dan afgelopen week. Zo hebben we het gehad over onze dromen en hebben we naar ons zelf een brief moeten schrijven. In deze brief moesten we neerpennen wat we verwachten van het komende jaar. Op het einde van ons avontuur krijgen we de enveloppe terug en kunnen we zien of onze verwachtingen voldaan zijn. Een heel interessante oefening, hopelijk zal het komende jaar onze verwachtingen te boven gaan, maar eigenlijk twijfel ik daar niet aan. Iedereen heeft andere verwachtingen en verlangens, om hier aan tegemoet te komen heeft de school dit jaar een nieuwe manier van werken in elkaar gestoken. In plaats van een aantal verschillende ‘scholen’ aan te bieden (leiderschap, church ministry, worship en drama) geven ze dit jaar de studenten de kans om zelf hun lessenrooster in elkaar te steken. Vooral Rein was hiermee helemaal in de wolken, ik vond het maar moeilijk om een selectie te maken uit alle interessante vakken. Dit is ook te zien in het aantal uren waarmee we geëindigd zijn, ik heb er 35, Rein 27. Dit geldt enkel tot december, als ik (weer) te veel hooi op mijn vork genomen heb kan ik dat na de Kerstvakantie aanpassen.

Dat we dit jaar uitgedaagd gaan worden is zeker. Hier hebben ze deze week al werk van gemaakt. Afgelopen donderdag hebben we namelijk een Treasure Hunt gedaan. Op voorhand hebben we in kleine groepjes gebeden of God ons een omschrijving van een persoon wou geven met een gebedsonderwerp (pijn, angst, verdriet…) en plaats (busstop, winkel, auto…) erbij. Daarna gingen we de straat op, opzoek naar deze persoon. Hoewel ik het al vaker gedaan heb vond ik het best spannend. Ik heb een vrouw gezien die ongeveer naar mijn omschrijving voldeed, maar ik kon het lef niet verzamelen om er tegen te praten. Iets waar we dit jaar dus flink aan mogen werken! Gelukkig is God genadig en mogen we groeien in de uitdagingen die hij ons geeft. Ik ben blij dat er uitdaging in de school ligt.

Morgen trekken we weer naar de kerk aan de overkant van de straat. Het is een Deens talige kerk, van 400 man. Alleen valt dit niet op omdat ze twee diensten per zondag doen. Hoewel het enorm interessant is om de liedjes teksten te proberen te vertalen zijn we blij dat de preek vertaald wordt naar het Engels. We hebben de mogelijkheid om actief te zijn in de kerk, maar hoe dat gaat verlopen moeten we nog uitzoeken. Vanuit de lessen die we gaan doen (ik voornamelijk worship en Rein voornamelijk leiderschap) zullen we misschien zelfs wel ingezet worden. Heel wat kansen liggen er voor ons klaar!

Ondertussen proberen we hier echt ons stekje naar ons eigen idee in te richten. Vandaag hebben we ‘room warming’ gehad, mensen konden langs komen en de kamers komen bekijken. Om jullie dus ook even te laten zien hoe het er hier uitziet heb ik een paar foto’s bij de blog gevoegd.

Wij trekken komende week op Bootcamp (3 dagen fietsen – jippiiee!) en beginnen aan het officiële schooljaar. Degene die morgen weer naar school mogen: veel plezier! En voor iedereen: geniet van jullie komende week en tot de volgende!

Onze woonkamer en slaapkamer:

foto 1foto 3

foto 2

foto 4

foto 5

3 Comments

 1. Leuk al die kaarten aan de muur, nu maar hopen dat dat er door het jaar heen een heleboel gaan worden.
  Het is weer leuk om je stukje te lezen. Geniet van deze week en hopelijk heel mooi droog weer voor jullie.
  Liefs Janda

 2. Lieve Caressa en Rein, met aandacht hebben we jullie bericht gelezen en het verheugt ons te merken hoezeer jullie het daar naar jullie zin hebben. Het zal een boeiend jaar woorden, alleen oppassen voor “te veel hooi op de vork”. We zijn echt blij dat jullie deze keuze gemaakt hebben en bidden dat de Heer jullie zal zegenen. Met onze hartelijke groeten, Oma en Opa

 3. Lieve Rein en Caressa,
  De warming house is dus tof geweest. En voor de foto’s eventjes opgeruimd … 😉
  Fijn om zo snel al weer een stukje op de blog te zien.
  Ben heel benieuwd hoe jullie boot camp zal zijn. In ieder geval hebben jullie nu voldoende conditie, na een 13 daagse fietstocht die achter jullie ligt. Het zal je samen met de andere studenten ook weer dichter bij elkaar brengen.
  En dan volgende week vermoedelijk volop met de ‘echte’ studie beginnen. Heerlijk … nieuwe uitdagingen.
  Lieve mensen, heel veel zegen en vreugde en tot de volgende.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.