Het schoolleven komt op gang.

?>
Het schoolleven komt op gang.

We hebben een echte lesweek gehad! Toch voelt het niet helemaal zo. De verantwoordelijke van de worship track is afgelopen week getrouwd in Zimbabwe, bij de Victoria Falls. Ik wou dat wij ook op zo’n locatie getrouwd waren! Voor allen die nog moeten trouwen: houd die plaats maar in gedachten. Deze trouwerij betekende dat drie andere van de lesgevers ook die kant op gingen. Een aantal lessen gingen dus nog niet door. Misschien niet helemaal slecht, het betekende dat we een rustige week hadden met hier en daar toch lege gaten. Ik vraag me af of ik het drukke schema ga kunnen volhouden als alle lessen van start gegaan zijn. Met God aan mijn zij moet dat natuurlijk we lukken.

Ik zou eindeloos alle wijsheden die we al vergaard hebben kunnen opschrijven, maar daar ga ik niet mee beginnen. Ik kan wel zeggen dat we ons al hebben kunnen verdiepen in zeer interessante vakken, Rein heeft zich in de leiderschap gestort en krijgt les over het evangelie van Johannes. Ik verdiep mij dan weer eerder in de worship en krijg les over het boek Exodus. Een leuk weetje: Denen spreken niet over Genesis, Exodus, Leviticus, Numeri en Deuteronomium als de eerste vijf boeken van de Bijbel, zij hebben het over het eerste, tweede,… boek van Mozes! Vooral deze morgen zorgde dat even voor verwarring tijdens de preek. Daarnaast volg ik ook een klas Fit & Fun – wat me behoorlijk wat spierpijn op geleverd heeft, dat belooft – en volgen we samen theologie. Daarnaast hebben we nog andere kleine vakken, super interessant. Ik ben blij dat we van God de mogelijkheid gekregen hebben om dingen noteren, want anders zou ik ontzettend gefrustreerd rondlopen omdat ik alles alweer zou vergeten.

Elke track heeft zo’n beetje een groter project waar men aan werkt. Rein moet zo samen in een groepje van 5 een spel in elkaar steken en dit als evenement voorbrengen aan de rest van de school. Aangezien Rein een klas mee volgt met de worship school doet hij ook mee aan een project daar. Ik ben hier natuurlijk ook in betrokken. We moeten tegen Kerstmis een soort optreden in elkaar steken. Nu had één van onze klasgenoten het geweldige idee om de nummers die we zouden brengen ook op te nemen. Allemaal covers zou ‘too mainstream’ (te gemakkelijk) zijn, we gaan dus ook onze eigen nummers schrijven! Whoop whoop! Nu woensdag krijgen we onze eerste les in ‘songwriting’, ik kijk er al naar uit. Ik hou nu al van alle kansen die we krijgen. Ik zit ontzettend te popelen om aan de slag te gaan en om God aan het werk te zien. Voor mij hebben de inleidende weken al lang genoeg geduurd.

IABC is actief op verschillende vlakken. Eén van hun projecten heet Mr. B (B staat voor (koffie)B(oon)), meer dan een gewoon jongeren café. Ze willen er een ontmoetingsplaats creëren tussen de christen jongeren en de mensen uit de omgeving die niet echt met het geloof bezig zijn. Er wordt geen uitgebreide preek gegeven, maar er is wel een open podium, waar het occasionele worship lied wel eens naar voren komt. Het was heerlijk om hier van te kunnen genieten. Voor ons als studenten was het gelijk ook een ontspanning met z’n allen, waar we konden genieten van koffie, warme chocoladecake en ijs… En veel gelach en goede gesprekken. Ik heb er zelfs mijn Deens kunnen oefenen. We wouden een spel spelen, maar de vragen waren in het Deens. Ik las ze voor en twee van onze Deense vriendjes hier moesten proberen juist te antwoorden. Het leukste was dat ze begrepen wat ik las! Nu moet je weten, in de Deense taal staan heel wat letters in woorden die je niet uitspreekt, spreek je letters uit die er niet staan en spreek je ze soms helemaal anders uit dan in het vorige woord wat je gelezen hebt en er toch wel erg op leek. Nu ja, je kunt dus zien dat het best ingewikkeld is. Hoewel ik dus zelf niet altijd goed wist wat ik las, was het dus wel duidelijk. Misschien is er dus nog hoop om Deens te leren.

Wij genieten nog van onze zondag avond en staan klaar om weer in de volgende week te vliegen. Tot volgende week.

3 Comments

 1. Hoi lieve schat,
  Weer een heleboel geschreven, super om te zien hoe het allemaal gaat daar. Hier is het ook oké, we genieten van mooi nazomerweer.
  Geniet van je vrije avond samen met Rein. Liefs mama

 2. Dag Caressa,

  Dit gaat voor jou een beetje te langzaam. Ach, jij zal je zeker niet vervelen. Deens leren kan best tussendoor. Zelf liederen schrijven is een mooie uitdaging. Hopelijk met Engelse tekst. De start van jullie internationale doorbraak (wie weet).
  Groetjes,
  Papa

 3. Lieve Caressa en Rein,

  Tjongejonge, jullie zijn toch echt van bijna alle markten thuis.
  Wat een beweging, wat een avontuur en nog tijd voor elkaar hebben ook. Ik zie al uit naar het volgende avontuur, als je een volle lesweek achter de rug hebt. Maar ik merk dat jullie genieten.
  Schrijft Rein ook nog een keertje? Leuk om jullie verhalen via jou te horen, maar hem aan het woord ‘zien’ is natuurlijk ook heel tof … hoewel ik weet het, jij schrijft heel gemakkelijk en nog super gezellig ook.
  Tot de volgende blog en skype. Ik heb na dit weekend natuurlijk ook wel het één en ander te vertellen 🙂

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.