Stilstaan brengt je niet vooruit.

?>
Stilstaan brengt je niet vooruit.

In vergelijking met vorige week was deze week heel rustig. Komende van een skitrip is dat natuurlijk ook wel normaal. We voelen de vermoeidheid nog steeds. Op tijd gaan slapen is dan ook de boodschap. Afgelopen maandag begon de week van Rein met preken. Het vak communicatie is momenteel gefocust op homiletiek. Betekende dat we allemaal de kans krijgen om een preek in elkaar te steken en deze voor te brengen aan de klas. Rein had gekozen voor het verhaal van de hoofdman die zijn vrienden naar Jezus stuurt om voor genezing te vragen voor zijn slaaf. Aangezien hij zelf bevelen uitvoert en weet dat deze opgevolgd dienen te worden, beseft hij dat Jezus dezelfde kracht bezit. Een interessante reactie van Jezus volgt hier op: “Een groter geloof heb ik in Israel nog niet gezien.” (Mattheüs 8:10) De hoofdman is dan nog niet eens een Jood, maar toch is Jezus verbaast over zijn geloof. Is Jezus ook verbaast over jouw geloof? Kan hij ook verbaast zijn over jouw geloof? Een sterke boodschap van Rein.

Verder hebben we deze week weer een coor(dination) meeting van SEEK gehad. We zijn de ‘core’, het hart en het centrum van de SEEK, maar ook het coordination team, degene die alles in goede banen leiden. Rein en ik voelen ons heel gezegend dat we hier aan mogen deelnemen. Medestudenten begeleiden, zelf lesgeven en het dragen van meer verantwoordelijkheid, een goed leerproces. We hebben samen gezeten om de nieuwe thema’s te bekijken, hoe we studenten nog meer kunnen betrekken en wie wat wanneer moet doen. Het leuke is dat we op het einde van de maand weer een hele nacht ‘Fire in the Night’ zullen hebben. Deze nacht zal voorgegaan worden met een dag van bidden en vasten. Dit is best bijzonder en spannend, want om eerlijk te zijn heb ik nog nooit gevast. We zullen dus zien hoe dat dat allemaal gaat uitdraaien.

Een ander hoogtepuntje van de week was weer een mentor gesprek. Doordat mijn vorige mentor verhuist is naar Frankrijk heb ik een nieuwe mentor moeten kiezen. Zo gezegd zo gedaan. Afgelopen week heb ik voor de tweede keer samen mogen zitten met haar. Mijn mentor is ook de eindverantwoordelijke van de SEEK en de leerkracht in de Prophetic Lifestyle Class. Een dame met pit. Eind dit schooljaar staat er een missiereis op ons te wachten. Er zijn echter twee verschillende manieren om deel te nemen. Enerzijds hebben we de missie klas, waar we les krijgen over missie en alles net iets meer geregeld wordt door de school. De andere optie is STEAM, zoals we dat eerder dit jaar ook gedaan hebben. Het grote verschil is dat de mensen die STEAM doen alles zelf moeten regelen en organiseren. Ik wou graag met missie mee, maar Rein wou STEAM doen. Dit zou betekenen dat we 3 weken van elkaar gescheiden zouden zijn. Nu moet je weten dat het langste dat Rein en ik ooit uit elkaar zijn geweest is 2 weken, zelfs van het verre verre begin 6,5 jaar geleden. Dit zorgde ervoor dat ik al net iets minder zin had in de missie reis met die groep, er waren ook nog andere bijkomende redenen. Het voordeel voor Rein zou zijn dat hij zijn leiderschapskwaliteiten zou kunnen uitbouwen, aangezien hij leider zou worden van een  team. Na een gesprek met mijn mentor zei ze dat het misschien voor mij ook wel interessant zou zijn om co-leider te worden van de missiereis. Dit zou betekenen dat ik meer aan mijn hoofd heb en het zou een deel van de andere redenen ook verminderen. Daarbij heeft ze mij ten sterkste aangespoord dat ik mijzelf echt eens een keertje als leider en muzikant moet gaan beginnen bekijken. Als ik niet geloof in mijzelf, in het feit dat Jezus alles al overwonnen heeft, ga ik mijzelf tegen houden om te groeien. Ik heb mijn stoute schoenen dus maar aangedaan en ben naar de leider van de missiereis toegestapt om te vragen of ik co-leider zou kunnen zijn. En dit heeft ze heel positief opgevat! Maandag hebben we een afspraak waar we het kader gaan bekijken waarin ik zou kunnen functioneren.

Als we iets moeten bereiken moeten we soms zelf initiatief ondernemen. God kan heeft ons geroepen, maar hij kan een stilstaande auto niet sturen. Zet de motor dus maar een beetje harder en dan zullen we zien wat God van plan is.

2 Comments

 1. Lieve Rein en Caressa,
  Heel benieuwd wat er uit het gesprek voor Mission gaat komen.
  Spannend allemaal.
  Laat je leiden vanuit Zijn wijsheid.
  Hij is erbij en ondersteunt in alles wat je samen met Hem onderneemt!
  Go for it!!!

 2. Lieve Caressa eb Rein,

  Bedankt om dit gedeelte van jullie levensreis te delen.
  Het is zo een bemoediging te lezen, dat God jullie langs wegen leidt, die jezelf niet kan bedenken.
  Hij is erbij en zegent jullie!!!

  liefs,
  Papa Rein en Mama Marjan.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.