Paasvakantie!

?>
Paasvakantie!

Het is zover, Paasvakantie! Dat betekent niet dat we afgelopen week rustig konden uitbollen, er stond nog van alles op het programma. Wel leuke dingen, en spannende. Afgelopen maandag mocht ik nog eens een SEEK doen in de ochtend. Normaal gezien hoor ik dit samen met een student te doen, maar deze keer wou  ik het alleen doen. Daar zat dan ook een reden aan vast. Het thema van deze week was ‘Perseverance’ (= doorzettingsvermogen), Rein en ik wouden graag een bijbeltekst aanleren aan de mensen, kwestie van iets vast te leggen in de herinneringen. Ik heb ooit gehoord dat als je een bijbeltekst vanbuiten leert, dat het ergens opgeslagen wordt in het geheugen waar het onder geen enkele voorwaarde uit kan geraken. Maar hoe doe je dat, samen iets vanbuiten leren? Ik dacht: laten we er muziek op zetten! Ik dook dus maar even de Music Room en zette muziek op de tekst van Jakobus 1:12 (wel de Engelse versie uiteraard). Al snel kwam er van daar uit nog meer muziek stromen, voor ik het wist had ik een liedje op papier (de iPad…) staan. Hoewel het nog geen Hillsong/Bethel materiaal is, wou ik het toch delen met de medestudenten. Ik geloof er in dat we onze talenten niet voor onszelf moeten houden, maar juist moeten delen met de mensen om ons heen. Het is natuurlijk altijd leuk als je achteraf ook positieve commentaren krijgt.

De maandag had nog meer leuke dingen vooruitzichten. Rein had het geweldige idee om op onze date night een fort te bouwen met lakens. We haalden alle lakens boven die we maar konden vinden, gelukkig zijn we getrouwd en hebben we een hele hoop tweepersoons lakens! De lakens werden vastgeknoopt aan de gordijnen, onder boeken gelegd en met knijpers aan elkaar bevestigd. De kerstlichtjes diende dan weer om een leuke sfeer binnen te creëeren. Het zag er zo ongelooflijk gezellig uit! Achteraf hebben we er een film ingekeken en in geslapen. Het kan toch zo geweldig zijn om weer even als een kind te kunnen spelen. Gewoon doen waar je zin in hebt.

Vakantie in aantocht betekent ‘House Make Over’, of gewoon: schoonmaken. Iedereen werd weer in groepen verdeeld, kreeg een bepaald gedeelte van het gigantische huis onder de hoede en schoonmaken maar. Vloeren, ramen, plintjes, muren… Noem het maar op! Dan besef je ineens hoe vies een hoop mensen bepaalde ruimtes kunnen maken. Laat het maar een leerschool zijn om regelmatig het huis onder handen te nemen, hihi. Ook onze eigen kamer moest binnenste buiten gekeerd worden. Af en toe een grondige schoonmaak kan natuurlijk ook wel weer deugd doen.

Op woensdag konden we dan weer genieten van een feestje! Elk trimester wordt telkens afgesloten met een uitgebreide maaltijd en gezellig samenzijn. Dit keer moesten we verkleed komen in het thema van de uittocht van Egypte (Exodus 14). We konden dit zeer ruim interpreteren. Hoewel er redelijk veel Egyptenaren rondliepen, besloten wij als de tien geboden te gaan. Onze buren waren dan weer de brandende braamstruik en een mummie. Mijn ander vriendinnetje was de rode zee met een bende visjes op haar geplakt. Het zag er allemaal wel grappig uit.

En dan nu zijn we gekomen op het einde van de week. Wanneer ik dit schrijf is het zaterdag ochtend, onze koffers zijn gemaakt. Binnen een uurtje vertrekken we naar het Belgenland! Ohw ja! Toch maar de tijd nemen om op bezoek te gaan bij een aantal mensen. Het is geweldig om hier te zijn, maar ook geweldig om de mensen in België te zien. Het nadeel is wel dat we vandaag afscheid moeten nemen van onze Zwitserse vrienden. Zij waren hier enkel voor 3 maanden, en die lopen nu op zijn einde. Ik ga ze verschrikkelijk missen, maar het was ook geweldig om hen hier te hebben. Zo gaat het nu eenmaal op een school zoals deze, mensen komen en mensen gaan. Niet altijd leuk, maar weten dat je vrienden over heel Europa hebt maakt het leven soms ook wel interessant. Wie weet wanneer we wie nog tegenkomen. Er staan nog heel wat avonturen op ons te wachten!

PS: de missiereis gaat naar de Filipijnen!

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.