Love is in the Air ♫

?>
Love is in the Air ♫

Love is in the air ♫. Jaja, Valentijn was weer een feit. Gelukkig is er wel meer gebeurd dan dat deze week. Het begon interessant, voor mij dan toch. Na Rein zijn prediking in communicatie was het deze week mijn beurt. Ik heb gesproken over Johannes 3:16 (Want al zo lief had God de wereld, dat Hij zijn enig geboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem geloofd niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft). Op zich een bekende tekst, maar toch had ik het gevoel dat ik deze nog eens onder de loep moest nemen. En het was best interessant, kijkende naar de context zien we dat Jezus in gesprek is met de Joodse leider Nicodemus. Hij refereert op een gegeven moment naar het verhaal van Mozes die een bronzen slang moet verheffen, als de mensen daarnaar kijken zullen ze opnieuw leven hebben (Numeri 21:4-9). Jezus zegt hierbij dat de Mensenzoon ook zo verhoogd moet worden. Slangen waren onder de Israëlieten gekomen, omdat de mensen aan het klagen waren dat ze toch zouden sterven in de woestijn. Toen de slangen kwamen en ze effectief stierven, vroegen ze Mozes toch maar om bij God geregeld te krijgen dat ze weer zouden leven. Zonde is de wereld ingekomen en heeft ons net als de slangen gebeten, het is als het ware een vloek over ons leven. Gelukkig kwam Jezus, die een vloek werd aan het kruis (Galaten 3:13). Als wij kijken naar Jezus aan het kruis, geloven dat Hij is gestorven en opgestaan zodat de weg naar de Vader terug vrij is, zullen wij eeuwig leven hebben. Meer nog, de Heilige Geest is gekomen en leeft in ons. De Heilige Geest, als in een deel van God, als in God leeft in ons. De Vader, Zoon en Heilige Geest leven in ons. Als je dit beseft, verandert er iets in hoe je naar je eigen leven kijkt. Bij mij toch alleszins. Ik zou hier nog over kunnen doorgaan, maar laten we dat maar niet doen.

Donderdag hebben we voor het eerst sinds lange tijd weer Fire in the Night gehad. Heerlijk! Louise (een vriendin van de school) en ik hebben het gebeds uur mogen leiden. Rond het thema ‘Rooted in Christ’ (geworteld in Christus), hebben we samen elkaar mogen zegenen. We hebben onze naam in de decoratie rivier, symbool voor het levende water, gelegd om zo te bevestigen dat we onze energie, kracht en leven bij Hem vandaan willen halen.

Ook Mr B stond opnieuw op het programma deze week. Een heus Valentijn gebeuren, met een speciaal Valentijns menu van twee muffins, ijs en smoothie. Oh jaaa! Maar er was meer, we kregen de mogelijkheid om een lied te zingen, gewoon… Of voor iemand speciaal. Ik heb mijn kans eindelijk maar een keer genomen (en mezelf een beetje onder de billen geschopt) om ook maar eens, alleen, iets te performen. Jawel, ik heb het lied van onze trouwdans gezongen en gespeeld op de piano, als ware verrassing voor de man van mijn leven! En verrast was hij zeker! En ik ben toch eindelijk maar weer eens uit mijn comfortzone gestapt. Altijd goed.

Het is leuk om te weten dat er mensen om ons heen zijn die van ons houden en waar wij van kunnen houden. Valentijn persoonlijk voor mij heeft ook wel een dubbele betekenis. Mijn lieve oma mocht 2 jaar geleden op Valentijn naar de ultieme liefde van haar leven gaan. Hoewel ik ze nog steeds mis, weet ik dat ze bij de geweldigste Valentijn ooit is. Op een dag mogen we daar allemaal zijn, in de liefde, in Zijn glorie, heerlijkheid en majesteit. Geweldig om daar naar uit te kijken, genietend van al wat we nu om ons heen hebben. Het is niet altijd gemakkelijk, maar het leven is goed.

2 Comments

  1. Hoi lieve schatten. Fijn om je blog te lezen en ja we mogen weten dat Hij onze liefste is. Goed dat je weer nieuwe dingen onderneemt en je er goed bij voelt. Joh 3:16, weet je dat 1 Joh 3:16 er ook bij hoort? Dat las ik in een boek van Wilkin over psalm 23.
    Hij is het centrum van ons leven en houdt mega veel van jou en ook van mij Hij is inderdaad onze liefste valentijn. Maar papa mag er ook zijn. Liefs mama

    • Avatar foto

      Hihi, inderdaad ja! Interessant van die link met 1 Johannes 3:16, wist ik nog niet. Als ik dat had geweten had ik er dat ook nog bij gedaan, nog meer punten scoren bij Moïse! 😉

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.